Logistieke BouwHUB

Bouwmateriaal tijdig aan- en afvoeren naar en van de bouwplaats kan een hele opgave zijn. Om vertraging in de uitvoering zoveel mogelijk te voorkomen, dient de bouwlogistiek perfect op orde te zijn. Een logistieke HUB, ook wel Bouw HUB, bouw bufferlocatie of tussenopslag genoemd, biedt dan uitkomst. BouwAanvoerders heeft tijdelijk opslagcapaciteit voor uw bouwmateriaal dicht bij de bouwplaats aan de rand van de stad.

Vanaf deze logistieke HUB is het mogelijk om transporten met materiaal voor verschillende (onder)aannemers precies op het gewenste moment op de bouwplaats te krijgen. Omdat we beschikken over locaties door heel Nederland, kunnen we u overal van dienst zijn. Zo vindt u onze HUB’s onder andere op strategische locaties binnen de Randstad als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Hoe onze BouwHUB werkt

Als u aan een bouwproject werkt, is tijd waardevol. Te laat geleverde goederen en materialen zorgen voor verstoring van het bouwproces en vormen op die manier een kostenpost. Onze logistieke HUB voorkomt dat. Hier worden bouwmaterialen in bulk aangeleverd, waarna ze door onze medewerkers worden opgedeeld in samengestelde werkpakketten. Deze zijn dus kant-en-klaar om gebruikt te worden op uw bouwplaats.

Indien u de materialen nodig heeft, worden ze volgens het just-in-time & just-in-place-principe klaargezet. U hoeft dus nooit lang te wachten; een van de grote voordelen van onze strategische locaties aan de rand van de grote steden. U krijgt tijdig geleverd wat u nodig heeft, wat tevens inhoudt dat u nooit hinderlijk veel materiaal op de eigenlijke bouwplaats heeft. Het ligt dus nooit in de weg. Hierdoor is er meer ruimte om te bouwen en ook het risico op beschadigingen, diefstal of verlies een stuk kleiner.

Afvalverwerking dankzij strategische logistieke HUB

Een bufferlocatie van BouwAanvoerders kent meerdere functies. Voor ons is het als het ware een sorteercentrum, waarin uw goederen van bulk naar bruikbare pakketten worden getransformeerd. Daarnaast doet de logistieke HUB uiteraard dienst als opslagcentrum. Het bouwmateriaal ligt hier immers opgeslagen tot het moment dat u het nodig heeft. Uw planning is dus leidend.

Echter, wanneer wij naar de bouwplaats komen om het materiaal te leveren, zit ons werk er nog niet op. In de lege truck wordt uw afval namelijk retour genomen. U hoeft zich dus ook niet te bekommeren om een berg afval die alsmaar groter wordt. Wij zorgen ervoor dat de bouwplaats gevrijwaard blijft van restmateriaal, zodat de bouw overzichtelijk blijft. Zo creëren we ideale omstandigheden voor zowel personeel, (onder)aannemers als omwonenden en zorgen we voor een toename van de arbeidsproductiviteit van uw schaarse vaklui.

BouwHUB in combinatie met slimme logistieke oplossingen

U bent actief bij een groot bouwproject en de opslag van materiaal is geregeld met behulp van onze experts. Met andere woorden: alles om de bouw heen is perfect georganiseerd. Maar hoe weet u nu precies wat er op voorraad is in de tussenopslag? Hoe bepaalt u wat u waar, wanneer nodig heeft? Over deze vragen hebben experts zich gebogen.

Met behulp van slimme oplossingen als TiQiT is voorraadbeheer, het afroepen van bouwmateriaal en het inplannen van transport een fluitje van een cent. Deze ICT-tool biedt u overzicht welk materiaal op de bouwplaats is opgeslagen en welk materiaal niet. Hierdoor heeft u razendsnel overzicht en eventuele levering vanuit de bouw HUB in gang zetten. Heeft u zelf al een HUB in gebruik? Ook dan helpen wij u graag met het effectiever organiseren. Wij verstrekken dan onze slimme ICT-oplossingen.

Een van de manieren om dat te doen, is de inzet van bouw HUB’s / bouw bufferlocaties buiten de stad. Alhoewel een HUB doeltreffend werkt, kan het ook eenvoudiger, zoals combinatievrachten of een bouwticketsysteem Met een goed doordacht logistiek plan wordt meteen duidelijk welke maatregelen kunnen zorgen voor directe en eenvoudig kostenbesparing. Bouwen is maatwerk en dat geldt dus ook voor de logistiek rondom het project. Onze experts helpen u daarbij.

Verbeter uw efficiëntie met een logistieke HUB

Wilt u met behulp van een van onze bufferlocaties ook 3 procent besparen op de aanneemsom, 50 tot 70 procent ruimte besparen en het aantal voertuigbewegingen met 40 procent reduceren? Of verlies en diefstal met 20 procent verminderen? Kies er dan voor om gebruik te maken van een bouw HUB van BouwAanvoerders. U kunt daarvoor mailen: info@bouwaanvoerders.nl.

Waarom BouwAanvoerders?

  • Meest actuele kennis en inzichten
  • Schaalbare oplossingen voor elk project
  • De slimste ICT tools in de branche
  • Inzet van Social Return
  • Door bouwers voor bouwers
Back to Top